Resipi Ikan Bersama Kacang Asparagus

Makan malam adalah hidangan yang sangat penting dan ia tidak boleh ditinggalkan walaupun anda sedang menjalani diet. Anda boleh cuba resipi ikan bersama kacang asparagus ini untuk menu makan malam ini.

resipi ikan bersama kacang asparagus

Gambar: Shutterstock

Bahan:

  • 150 g ikan
  • Rempah, mengikut rasa
  • Satu lemon
  • 200 g kacang asparagus
  • Setengah sudu teh garam
  • 20 g mentega
  • Sau sudu teh jus lemon
  • Dua sudu besar daun parsli

Cara Menyediakannya:

  1. Basuh ikan sehingga bersih. Letakkan ikan dalam air garam yang mendidih dan reneh selama 10 hingga 15 minit. Anda juga boleh menambah limau dan beberapa rempah ratus.
  2. Basuh kacang asparagus dan letakkannya ke dalam kuali. Tambah garam dan rebus kacang tersebut. Jangan tutup kuali.
  3. Rebus kacang sehingga lembut, kemudian keringkannya menggunakan penapis. Untuk mengekalkan warna hijau kacang, letakkan ke dalam air sejuk selama beberapa minit.
  4. Keringkan air dan panaskan kacang asparagus untuk membolehkan air diwapkan. Sebelum disajikan, masukkan mentega, garam, lada, pasli dan jus lemon.
  5. Hidangkan bersama ikan yang dimasak sebelum ini.

The post Resipi Ikan Bersama Kacang Asparagus appeared first on Her Inspirasi.

Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 comments :

Post a Comment