Fine Dining Masakan Melayu di Restoran Bijan

Menjengah ke restoran indah berdua, disajikan pula dengan makanan enak pasti memberikan kepuasan tak terhingga. Eratkan hubungan bersama yang tersayang dengan santapan kegemaran disulami suasana romantik memikat hati.

Sajian Melayu Asli

Terkenal dengan masakan Melayu, restoran Bijan yang berkonsepkan fine dining menjadi pilihan ramai terutama mereka yang ingin dekat dengan cita rasa sebenar sajian Melayu. Suasana restoran memberikan ketenangan di kala menjamah hidangan enak yang terhidang. Hanya dibuka untuk makan malam, lampu malap dan susun atur perhiasan di sini yang berciri kemelayuan mewujudkan mood romantik.

Mesti cuba:

Opor Rusuk
Rendang Udang Nogori
Sotong Hitam Manis
Pucuk Paku Goreng Tahi Minyak
Chocolate Durian Cake
Gula Melaka Cake

Opor Rusuk di Bijan menjadi menu yang harus dicuba dek keunikan rasanya. Hidangan Melayu lama yang kian dilupakan ini menerjah kembali dengan kesegaran olahan chef restoran ini. Rasanya seakan-akan rendang bercampur percik. Sukar untuk diterjamahkan dengan kata-kata, hanya yang merasa mampu menilai. Gabungan dua rasa dalam penciptaan pencuci mulut Chocolate Durian Cake tidak disangka mencetus kepuasan kala menikmatinya.

Lingkungan harga: Tidak melebihi RM90 / hidangan.
Lokasi: 3-5, Seri Bukit Ceylon, 8 Lorong Ceylon Off, Jalan Raja Chulan, Bukit Ceylon, 50250 Kuala Lumpur.

The post Fine Dining Masakan Melayu di Restoran Bijan appeared first on Jelita.

Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 comments :

Post a Comment