Resipi Biskut Pelangi

Anda boleh cuba resipi biskut pelangi ini untuk pikat selera anak.

resipi biskut pelangi

Gambar: Shutterstock

Bahan:

  • 300 g tepung
  • 1/2 sudu teh serbuk penaik
  • 150 g mentega
  • 250 g gula
  • 2 biji telur
  • 200 g gula-gula atau coklat berwarna-warni (m&m atau Smarties)

Cara Menyediakannya:

  1. Buat doh biskut dengan mencampurkan tepung dan serbuk penaik dalam mangkuk.
  2. Campurkan pula gula dan mentega cair dalam mangkuk yang berasingan.
  3. Masukkan telur ke dalam campuran gula dan mentega dan kacau dengan baik.
  4. Tuangkan tepung secara beransur-ansur ke dalam campuran yang dihasilkan dan mula menguli doh.
  5. Tambah gula ke dalam adunan dan campurkannya dengan teliti.
  6. Buat bola kecil daripada doh dan kemudian buat bentuk biskut menggunakan doh bola tersebut.
  7. Bakar biskut di dalam ketuhar pada suhu 170 darjah celcius selama 10 hingga 15 minit.

The post Resipi Biskut Pelangi appeared first on Her Inspirasi.

Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 comments :

Post a Comment