Anda boleh cuba resipi biskut pelangi ini untuk pikat selera anak.

Gambar: Shutterstock
Bahan:
- 300 g tepung
- 1/2 sudu teh serbuk penaik
- 150 g mentega
- 250 g gula
- 2 biji telur
- 200 g gula-gula atau coklat berwarna-warni (m&m atau Smarties)
Cara Menyediakannya:
- Buat doh biskut dengan mencampurkan tepung dan serbuk penaik dalam mangkuk.
- Campurkan pula gula dan mentega cair dalam mangkuk yang berasingan.
- Masukkan telur ke dalam campuran gula dan mentega dan kacau dengan baik.
- Tuangkan tepung secara beransur-ansur ke dalam campuran yang dihasilkan dan mula menguli doh.
- Tambah gula ke dalam adunan dan campurkannya dengan teliti.
- Buat bola kecil daripada doh dan kemudian buat bentuk biskut menggunakan doh bola tersebut.
- Bakar biskut di dalam ketuhar pada suhu 170 darjah celcius selama 10 hingga 15 minit.
The post Resipi Biskut Pelangi appeared first on Her Inspirasi.
0 comments :
Post a Comment