Resipi Salad Udang Panggang Dengan Mi

Setelah seharian di tempat kerja, pastinya anda keletihan untuk menyediakan makan malam. Jangan risau, anda boleh cuba resipi salad udang panggang dengan mi yang mudah untuk disediakan.

resipi udang panggang dengan mi

Gambar: Shutterstock

Bahan:

  • 14 auns mi beras
  • Setengah cawan jus limau segar
  • Satu per tiga cawan sos ikan
  • Setengah cawan gula perang
  • Dua ulas bawang putih, dicincang halus
  • Satu hingga dua sudu teh sos cili
  • Satu paun udang sederhana besar, dikupas dan dibersihkan
  • Satu cekak asparagus, dipotong
  • Lima auns cendawan, dipotong
  • Satu lobak sederhana, dicincang
  • Setangah cawan cilantro segar

Cara Menyediakannya:

  1. Gunakan periuk besar dan masak air sehingga mendidih. Masukkan mi dan masak seperti yang diarahkan pada label paket; keringkan dan bilas dengan air sejuk.
  2. Sementara itu, pukul jus limau, sos ikan, gula perang, bawang putih, sos cili dan satu per tiga air dalam mangkuk sederhana. Pindahkan satu per empat cawan daripada sos tersebut ke dalam mangkuk yang lain dan tuangkan sos di atas udang. Campurkan lagi satu per empat cawan sos dengan asparagus dan cendawan dalam mangkuk ketiga. Biarkan udang dengan sayuran diperap selama 10 minit pada suhu bilik. Toskan mi dan campurkan dengan baki sos yang tinggal.
  3. Panaskan pemanggang dengan api sederhana  tinggi. Panggang udang, asparagus dan cendaan sehingga udang masak dan asparagus sedikit lembut, panggang udang dan asparagus selama dua hingga tiga minit setiap sisi. Potong cendawan kepada dua dan asparagus kepada kepingan halus.
  4. Bahagikan mi dan letakkan udang, asparagus, cendawan, lobak merah dan ketumbar di atas. Hidangkan.
Recipe: Food Network

The post Resipi Salad Udang Panggang Dengan Mi appeared first on Her Inspirasi.

Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 comments :

Post a Comment