Inginkan kelainan pada masakan anda? Mungkin anda boleh cuba resipi ayam panggang dengan madu dan halia ini.

Gambar Hiasan: Shutterstock
Bahan:
- Satu kg ayam
- Tiga ulas bawang putih
- 60ml kicap
- Satu sudu makan halia parut
- Dua sudu teh madu
- Satu bawang
- Satu daun bawang
- Biji sesame, dipanggang
Cara Menyediakannya:
- Masukkan ayam dalam beg kedap udara. Tambahka kicap, bawang putih, halia dan madu. Gaulkann sehingga semuanya sebati. Tutup beg dan perap ayam selama empat jam di dalam peti sejuk.
- Panaskan pemanggang. Bakar setiap sisi ayam selama tiga minit sehingga masak. Letakkan ayam di atas pinggan dan biarkan ia sejuk selama lima minit.
- Panggang bawang selama satu minit
- Campurkan bawang ke dalam ayam dan kacau sehingga sebati. Hiaskan hidangan dengan biji sesame atau dan daun bawang.
Resipi: Brightside.me
The post Resipi Ayam Panggang Dengan Madu Dan Halia appeared first on Her Inspirasi.
0 comments :
Post a Comment