Resipi Ayam Panggang Dengan Madu Dan Halia

Inginkan kelainan pada masakan anda? Mungkin anda boleh cuba resipi ayam panggang dengan madu dan halia ini.

 resipi ayam panggang dengan madu dan halia

Gambar Hiasan: Shutterstock

Bahan:

  • Satu kg ayam
  • Tiga ulas bawang putih
  • 60ml kicap
  • Satu sudu makan halia parut
  • Dua sudu teh madu
  • Satu bawang
  • Satu daun bawang
  • Biji sesame, dipanggang

Cara Menyediakannya:

  1. Masukkan ayam dalam beg kedap udara. Tambahka kicap, bawang putih, halia dan madu. Gaulkann sehingga semuanya sebati. Tutup beg dan perap ayam selama empat jam di dalam peti sejuk.
  2.  Panaskan pemanggang. Bakar setiap sisi ayam selama tiga minit sehingga masak. Letakkan ayam di atas pinggan dan biarkan ia sejuk selama lima minit.
  3. Panggang bawang selama satu minit
  4. Campurkan bawang ke dalam ayam dan kacau sehingga sebati. Hiaskan hidangan dengan biji sesame atau dan daun bawang.
Resipi: Brightside.me

The post Resipi Ayam Panggang Dengan Madu Dan Halia appeared first on Her Inspirasi.

Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 comments :

Post a Comment