Resipi Ayam Panggang Dengan Keju Parmesan

Kombinasi ayam dan keju pasti akan membuatkan anda terliur. Cuba resipi ayam panggang dengan keju parmesan ini untuk pikat selera keluarga anda.

resipi ayam panggang dengan keju parmesan

Gambar: Shutterstock

Bahan:

  • Dua sudu besar minyak zaitun
  • Secubit bawang putih kering
  • Secawan serbuk roti
  • Setengah cawan keju Parmesan
  • Satu sudu teh basil
  • Setengah sudu teh lada hitam
  • Enam dada ayam tanpa kulit

Cara Menyediakannya:

  1. Panaskan ketuhar sehingga 175 darjah celcius. Sapukan acuan pembakar dengan minyak.
  2. Campurkan minyak dan bawang putih. Campurkan bersama serbuk roti, keju Parmesan yang diparut, basil, lada dalam mangkuk yang berlainan.
  3. Letakkan kepingan ayam ke dalam minyak kemudian salutkan dengan serbuk roti.
  4. Letakkan ayam dalam acuan pembakar dan taburkan dengan baki salutan serbuk roti.
  5. Bakar selama 30 minit. Masak sehingga ayam bertukar warna emas.

Sumber resipi: All Recipe

The post Resipi Ayam Panggang Dengan Keju Parmesan appeared first on Her Inspirasi.

Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 comments :

Post a Comment