Kombinasi ayam dan keju pasti akan membuatkan anda terliur. Cuba resipi ayam panggang dengan keju parmesan ini untuk pikat selera keluarga anda.

Gambar: Shutterstock
Bahan:
- Dua sudu besar minyak zaitun
- Secubit bawang putih kering
- Secawan serbuk roti
- Setengah cawan keju Parmesan
- Satu sudu teh basil
- Setengah sudu teh lada hitam
- Enam dada ayam tanpa kulit
Cara Menyediakannya:
- Panaskan ketuhar sehingga 175 darjah celcius. Sapukan acuan pembakar dengan minyak.
- Campurkan minyak dan bawang putih. Campurkan bersama serbuk roti, keju Parmesan yang diparut, basil, lada dalam mangkuk yang berlainan.
- Letakkan kepingan ayam ke dalam minyak kemudian salutkan dengan serbuk roti.
- Letakkan ayam dalam acuan pembakar dan taburkan dengan baki salutan serbuk roti.
- Bakar selama 30 minit. Masak sehingga ayam bertukar warna emas.
Sumber resipi: All Recipe
The post Resipi Ayam Panggang Dengan Keju Parmesan appeared first on Her Inspirasi.
0 comments :
Post a Comment