8 Makanan Yang Tidak Boleh Dipanaskan Dalam Ketuhar Gelombang Mikro

Makanan yang baru dimasak sememangnya lebih enak dan menyihatkan namun ia boleh kehilangan semua khasiatnya dan boleh menyebabkan anda keracunan makanan jika anda memanaskannya semula menggunakan ketuhar gelombang mikro. Jelita senaraikan lapan makanan yang tidak patut dipanaskan semula dalam ketuhar gelombang mikro Saderi

Daun saderi adalah bahan penting untuk menghasilkan sup yang enak namun khasiat saderi akan berubah sebaik sahaja anda memanaskan semula dalam ketuhar gelombang miko. Daun saderi mengandungii nitrat yang akan berubah menjadi nitrit toksik dann nitrosamines karsinogenik selepas dipanaskan semula. Cuba masak sup krim saderi kerana ia tetap akan rasa lazat walaupun sudah sejuk.

The post 8 Makanan Yang Tidak Boleh Dipanaskan Dalam Ketuhar Gelombang Mikro appeared first on Jelita.

Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 comments :

Post a Comment