Pasta Daging Salai
Bahan-bahan:
140g pasta fetucini
100g daging salai
100g rencah tumisan
3 tomato ceri, dipotong dua
60g cendawan putih shimeji
1 pucuk daun selasih siam
1 pucuk daun pasli
100g minyak zaitun
Garam dan lada hitam
Bahan rencah tumisan (dikisar bersama):
1 bawang besar
3 ulas bawang putih
1 tomato
3 cili padi merah
1 pucuk daun selasih
Cara Membuatnya:
- Panaskan minyak zaitun di dalam kuali.
- Masukkan tomato ceri, cendawan, daun selasih dan pasli. Tumis hingga naik bau.
- Seterusnya masukkan bahan tumisan. Teruskan menumis sehingga masak. Tambahkan garam dan lada hitam secukup rasa.
- Masukkan pasta dan gaulkan bersama sos tadi.
- Siap untuk dihidang.
The post Resipi Pasta Daging Salai appeared first on Jelita.
0 comments :
Post a Comment