Makanan ringkas dan mengenyangkan pastinya menggembirakan jika dapat dinikmati sentiasa, lebih-lebih lagi ia sesuai dengan bajet diperuntukkan setiap hari.
Salad Labu dengan Naan Croutons
Bahan-bahan:
¼ labu, dipotong kiub
1 genggam biji labu, dipanggang
2 sudu besar keju feta
Salad campuran
1 sudu besar dan 2 sudu kecil minyak zaitun
1 sudu besar cuka balsamic
Garam dan lada
1 Mission Plain Naan
Cara Membuatnya:
- Gaulkan labu dengan minyak zaitun serta garam dan lada.
- Bakar di dalam ketuhar pada suhu 170 darjah Celsius selama 15 minit hingga lembut.
- Potong Mission Plain Naan kepada segi empat kecil dan gaulkan dengan minyak zaitun.
- Bakar naan di dalam ketuhar pada suhu 170 darjah Celsius selama 10 minit sehingga ia bertukar keperangan dan rangup.
- Masukkan labu yang telah dibakar ke dalam salad campuran.
- Kemudian masukkan biji labu.
- Letakkan pula keju feta ke atas, diikuti dengan cuka balsamic dan minyak zaitun.
- Gaul campuran salad dan akhir sekali, masukkan Mission Plain Naan croutons.
Resipi & foto: Mission Foods
The post Resipi Salad Labu dengan Naan Croutons appeared first on Jelita.
0 comments :
Post a Comment