Hidangan pemanis mulut gabungan kelapa dan nanas yang cukup memikat selera.
Krep Kelapa bersama Nanas
Bahan-bahan:
80g tepung kek
200ml santan
2 telur
Secubit serbuk kayu manis
Secubit garam
1 putih telur
100g ketulan nanas dalam sirap, sejatkan
Serbuk gula dan kelapa parut sebagai hiasan
Cara Membuatnya:
- Campurkan tepung, santan, telur, serbuk kayu manis dan garam.
- Ketulan kecil nanas dipotong, ketepikan.
- Panaskan kuali dan letakkan sedikit marjerin.
- Marjerin akan membentuk lapisan nipis, ratakan keseluruh permukaan kuali.
- Masak sehingga permukaan menjadi kekuningan sekurang kurangnya satu minit.
- Terbalikkan krep dan masak untuk 30 saat. Angkat daripada kuali dan lipatkan kepada dua bahagian.
- Hiasan dengan nanas dan kelapa parut.
- Letakkan serbuk gula di atas krep dan sedia untuk dihidang.
Resipi Food For The Brain.
The post Resipi Krep Kelapa bersama Nanas appeared first on Jelita.

0 comments :
Post a Comment