Resipi sosej pedas bakar ini sangat mudah disediakan dan rasanya juga lazat.
Bahan:
- Tiga sosej, dihiris tebal
- Enam kacang buncis
- Tiga baby corn, dibelah dua
- Satu epal merah, dipotong baji
- Setengah lada benggala hijau, dipotong dadu
- Setengah lada benggala kuning, dipotong dadu
- Satu bawang long cipollini, dibelah dua
- Dua setengah sudu besar mayones
- Dua sudu kecil jus lemon
- 20 ml minyak zaitun
- 10 gm mentega
- Satu tangkai rosmary
- Dua tangkai cili kering (dikisar halus)
- Garam secukup rasa
Cara Membuatnya:
- Masukkan sosej yang telah dipotong ke dalam mangkuk. Kemudian, masukkan pula mayones, cili kering, garam dan jus lemon. Gaul rata dan biarkan selama 10 minit.
- Gaulkan kesemua sayuran dengan minyak zaitun dan garam
- Letakkan sayuran ke dalam kerajang aluminium dan masukkan pula sosej tadi
- Bungkus dan masak di dalam ketuhar pada suhu 230 darjah celcius selama 16 minit.
- Seelah masak, masukkan mentega dan rosmary. Gaul rata dan sedia untuk dihidang.
The post Resipi Sosej Pedas Bakar appeared first on Her Inspirasi.
0 comments :
Post a Comment