Cuba resipi ketam masak lemak ini, pasti akan menaikkan selera makan keluarga anda.
Gambar Hiasan: Sumber Google
Bahan:
- Lima ekor ketam
- Satu senduk cili padi, dikisar halus
- 2.5 cm kunyit hidup, dikisar halus
- Dua keping asam gelugur
- Sebatang serai
- Dua camca teh kunyit serbuk
- Sebiji kelapa pati santan
- Garam secukup rasa
- Lima batang kacang botol (hiasan)
Cara Membuatnya:
- Basuh ketam dan rebus di dalam periuk
- Masukkan cili padi dan kunyit hidup. Gaul rata.
- Bubuh asam gelugur dan serai. Masukkan kunyit serbuk agar kuah nampak kuning.
- Apabila sebati, tuang santan dan garam secukup rasa
- Potong kacang botol, untuk hiasan. Sedia dihidang.
The post Resipi Ketam Masak Lemak appeared first on Her Inspirasi.

0 comments :
Post a Comment